Poss Design Limited este lider in proiectarea si fabricarea de sisteme avansate, de inalta calitate, de separare mecanica a materiei prime (carne) precum si a carnii de pe oase.

Aceasta companie cu sediul in Toronto, Ontario (Canada), a fost infiintata de Werner Poss in anul 1971 iar pe parcursul anilor compania sa a dezvoltat si patentat un sistem revolutionar pentru filtru de separare. Dupa o experienta de peste 40 ani, POSS produce astazi echipamente destinate separarii productiei de carne, de la 250 kg materie prima pana la linii complete de 40.000 kg /ora.

Toate separatoarele mecanice functioneaza utilizand principiul de separare in functie de caracteristicile fizice ale materiei prime. Randamentele obisnute cu un sistem manual sunt bune, insa sistemul dezvoltat de POSS ofera eficienta mai mare controland aceasta operatiune cu ajutorul unui limitator auto hidraulic, proiectat si construit de Werner.

Calitatea si randamentul acestei inovatii, recunoscute deja la nivel mondial, pot fi testate acum si in Romania.
Utilia Echipamente a pus tara noastra pe harta distribuitorilor de sisteme si echipamente POSS, alaturi de cele peste 725 de instalatii utilizate in peste 58 de tari, din intreaga lume.

Puncte cheie care diferentieaza separatoarele de carne mecanice POSS:

1. RANDAMENT – separatoarele de carne recuperareaza cel putin 95% din carnea disponibila pe materia prima.

2. O textura mai buna si un calciu scazut.

3. Cresterea de temperatura scazuta maxim 1 grad Celsius in timpul separarii materiei prime – joasa presiune, turatie mica (300), alimentare pozitiva.

4. Separatoarele de carne Poss au un design extrem de robust si ofera cel mai mic cost de operare pe termen lung.

5. Separarea Dual Stage pentru un adevarat „Premium“ upgrade de carne recuperata. PDE 2500 DS

6. Pana la 5 ani de garantie disponibil cu contract anual de servicii.

POSS a brevetat sistemul de filtrare prin placi minimizand cresterea temperaturii. Atu-ul lor este ca in caz de deteriorare a unei placi se va schimba doar aceasta, nu intreg filtru. POSS a revolutionat piata printr-un echipament de separare a carnii Dual Stage care include doua masini intr-una singura PDE 2500 DS.

Din materia prima, echipamentul de separare a carnii face un MDM cu carne structurata de 3 mm, 4 mm sau 5 mm si tot in acelasi timp printr-un alt sistem pasta MDM.